VI Арбітражна школа: 5 днів практичних арбітражних знань

З 28 квітня по 3 травня 2018 року в офісах юридичних фірм INTEGRITES та Arzinger відбулась VI Арбітражна школа, організована спільно Української Арбітражною Асоціацією та Лігою студентів Асоціації Правників України.

Інтенсивну п'ятиденну програму школи освоювали студенти провідних університетів України. Спеціалізована програма з міжнародного арбітражу була представлена у формі лекцій, воркшопів та мок-кейсу. В якості спікерів у Школі взяли участь провідні експерти у сфері міжнародного арбітражу з України, Росії, Білорусі, Литви, Німеччини, Великобританії, Швейцарії, Австрії та Франції.

Школа розпочалась лекцією про арбітражну угоду від Себастьяно Нессі (Schellenberg Wittmer, Женева), Леонід Шматенко (Lalive, Женева) розповів про ініціювання арбітражного провадження та статус арбітрів, а Сергій Уваров та Кристина Хріпкова (INTEGRITES, Київ) розкрили питання компетенції складу арбітражного суду.  Після лекцій учасники були поділені на дві команди та розпочали роботу над мок-кейсом .Тренерами команд виступили Олександр Друг (Sayenko Kharenko, Київ), Олексій Маслов (Avellum, Київ), Василина Одноріг (Vasil Kisil & Partners, Київ)та Анастасія Дульська (Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLР, Франкфурт-на-Майні).

Другий день школи розпочався лекцією Артема Дудко (Osborne Clarke, Лондон) та Леона Копецкі (Schoenherr, Відень), присвяченою забезпечувальним заходам, частковим арбітражним рішенням та арбітражним витратам, згодом спікери розкрили тему доказів та доказування. Спеціальну лекцію щодо розрахунку збитків прочитали Олеся Прантюк та Олег Гринюк (Haberman Ilett, Лондон), а на завершення робочого дня учасники продовжили роботу над практичним кейсом.

Третій день був присвячений темі арбітражного слухання та арбітражного рішення. З доповідями виступили Джеймс Кліффорд (Maitland Chambers, Лондон) та Ярослав Петров (Asters, Київ), які розповіли про роль радників, перехресний допит свідків, арбітражне рішення, його оспорювання та виконання.

В четвертий день Володимир Яремко (Sayenko Kharenko, Київ), Рамунас Аудзевічус (Motieka&Audzevicius, Вільнюс), Алєксандр Данілєвич (Danilevych law office, Мінськ) та Анна Гілліард Сажко (Shearman & Sterling, Париж) розповіли про інвестиційний, спортивний арбітражі та арбітраж у будівельних спорах, а також розглянули кейс з інвестиційного арбітражу.

Завершальний п'ятий день почався з лекції Іванни Доріченко (Tradaide, Лондон) на тему арбітражу в сфері торгівлі зерновими та олійними культурами, а також морських перевезень; а  Алєксандр Храпуцькій (Sysouev, Bondar, Khrapoutski, Мінськ) розкрив тему арбітражних інституцій. Завершився захід круглим столом щодо побудови кар'єри в арбітражі за участю Алєксандра Храпуцького, Джеймса Кліффорда, Іванни Доріченко, Анни Гілліард Сажко, Олени Перепелинської, Сергія Уварова та Оксани Карел (Arzinger, Київ).

Вже шостий рік поспіль Українська Арбітражна Асоціація ініціює проведення Арбітражної Школи  для того, щоб студенти та молоді юристи отримали можливість дізнатись про актуальні теоретичні та практичні аспекти міжнародного арбітражу від визнаних українських та іноземних експертів та отримати унікальні поради на основі їхнього досвіду .

Цього року організатори отримали багато позитивних відгуків від учасників Школи: «Було дуже інформативно і практично», «Чудовий розклад лекцій, дуже структуровано», «Мок-кейс був чудовим. Дуже добре було те, що він був не як на мут-кортах, а як на справжньому арбітражному слуханні»

Організатори висловлюють щиру подяку учасникам заходу, а також юридичним фірмам INTEGRITES та Arzinger і спікерам за співпрацю та сприяння у проведенні VI Арбітражної Школи.

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи