Українська Арбітражна Асоціація оновила Брошуру зі Списком Арбітрів

Українська Арбітражна Асоціація оновила Брошуру зі Списком Арбітрів, які можуть брати участь у міжнародних арбітражах, пов’язаних з Україною.

Список Арбітрів розповсюджується на заходах, організованих УАА, та буде запропонований різним міжнародним арбітражним центрам для цілей призначення самими центрами, а також користувачам арбітражу, які шукають кандидатів для призначення арбітрів сторонами або призначення голови складу арбітражу. Базу Арбітрів можна знайти тут, а оновлена версія Брошури зі Списком Арбітрів знаходиться за посиланням.

У світлі повномасштабної загарбницької війни, яку веде російська федерація проти України, УАА вважає, що певні кандидати не підходять для розгляду справ, пов’язаних з Україною, а тому не можуть бути включені до Списку Арбітрів УАА. Правління УАА переглянуло Положення про Список Арбітрів. Зокрема, кандидат не може бути включений до Бази Арбітрів, якщо:

  • Кандидат має громадянство російської федерації або республіки білорусь (незалежно від того чи має він / вона громадянство іншої країни та незалежно від його / її особистої позиції щодо російської агресії);
  • Кандидат особисто або його / її фірма (в якій кандидат працевлаштований чи з якою він / вона іншим чином пов’язані) працюють на російську федерацію, республіку білорусь, державні установи / підприємства / компанії російської федерації чи республіки білорусь, або підсанкційних осіб (санкції G7 та України);
  • Беручи до уваги всю наявну інформацію, Правління УАА приходить до висновку, що кандидат має інший істотний зв'язок з російською федерацією чи республікою білорусь; або
  • Кандидат не засуджує агресію російської федерації проти України (включаючи вторгнення та незаконну окупацію Криму, вторгнення в Донецьку та Луганську області, повномасштабну військову агресію з 2022 року).

Правління УАА залишає за собою повне право ухвалювати рішення про відповідність чи невідповідність зазначеним критеріям нових кандидатів, а також арбітрів, які вже були включені до Списку Арбітрів, враховуючи надану та виявлену інформацію щодо будь-яких існуючих чи потенційних зв’язків кандидата з росією чи білоруссю.

Список Арбітрів УАА є відкритим, тому кожен бажаючий приєднатися до Списку, за умови відповідності обов’язковим вимогам, може подати Заяву на ім’я Генерального секретаря (secretariat@uaa.in.ua) додавши Резюме та заповнену Анкету відповідно до Положення про Список Арбітрів.

Якщо у вас виникли питання, будь ласка, звертайтесь до нас за адресою secretariat@uaa.in.ua.

 

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи

Немає заходів у наступні 30 днів