УАА приєдналася до ERA-PLEDGE - ініціативи за гендерну рівність в арбітражній сфері

Українська Арбітражна Асоціація приєдналася до руху, який сприяє гендерній диверсифікації складу арбітрів і спрямований на те, щоб надати жінкам рівні можливості участі у складах арбітражних судів.

Так звана «ОБІЦЯНКА вживати заходів» [PLEDGE], яка набирає популярність у світі арбітражу, зародилась в 2015 році завдяки ініціативній групі жінок. Вона заохочує гендерну рівність і сприяє популяризації участі жінок-арбітрів у засіданнях, а також, допомагає викоренити феномен недооціненості жінок у цій сфері. Українська Арбітражна Асоціація, також, не пройшла повз цієї ініціативи.

«Pledge» направлена на популяризацію представництва жінок в арбітражі на рівні з чоловіками. Вона являє собою конкретні і дієві кроки, які арбітражне співтовариство може і повинно зробити.

Найцікавішим э те, що це не просто пропаганда, адже комітет дійсно функціонує - на сайті є цілий розділ, де можна знайти інформацію, яка допоможе у пошуку відповідного арбітра-жінки, спираючись на професійний досвід і специфіку сфери. При цьому, пошук можна здійснити за допомогою таких баз як: Arbitral Women, ASA Profiles, Energy Arbitrators List, GAR's Arbitrator Research Tool, IAI, JAMS, VIAC. А також, на випадок, якщо Вам необхідна допомога в підборі фахівця, Комітет ініціативи створив «ERA Search Committee». Все що потрібно зробити для того, щоб скористатися цією послугою - заповнити форму на сайті.

Детальніше про ERA Pledge можна прочитати на сайті організаторів ініціативи

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи