УАА подала свої коментарі щодо законопроєкту №5347

11 травня 2021 року УАА подала свої коментарі щодо Законопроєкту №5347 до Верховної Ради України.

08 квітня 2021 року у Верховній Радій України було зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності арбітражів за реєстровим №5347 («Законопроєкт №5347»).

Згідно з Пояснювальною запискою необхідність прийняття Законопроєкту №5347 обґрунтована потребою вдосконалення законодавства, яке регулює утворення та діяльність постійно діючих арбітражних установ, з метою розвитку альтернативного способу вирішення міжнародних комерційних спорів, зменшення навантаження на державні суди, покращення інвестиційного клімату для великого бізнесу в Україні.

Листом Комітету Верховної Ради України з питань правової політики від 29 квітня 2021 року УАА було запропоновано висловити свою позицію щодо Законопроєкту №5347 та надати свої прозиції.

УАА в рамках своєї Робочої групи І з удосконалення арбітражного законодавства України проаналізувала запропоновані Законопроєктом №5347 зміни та можливі наслідки їх прийняття. Крім того, 30 квітня 2021 року УАА разом з Комітетом з питань альтернативного врегулювання спорів, що діє у складі Національної Асоціації Адвокатів України, було проведено круглий стіл на тему «Законопроєкт №5347: чого очікувати арбітражній спільноті?», в якому взяли участь, серед іншого, представники судової влади, арбітражної спільноти та МКАС при ТПП України (запис заходу доступний на YouTube каналі УАА).

За результами обговорення 11 травня 2021 року УАА подала свої коментарі щодо Законопроєкту №5347 до Верховної Ради України.

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи

Немає заходів у наступні 30 днів