LCIA YIAG та УАА: круглий стіл на тему корупції в міжнародному арбітражі

2 листопада 2017 року, напередодні щорічної конференції Kyiv Arbitration Days: Think Big!, відбувся круглий стіл на тему «Незаконність та корупція у міжнародному арбітражі», організований LCIA YIAG та Українською Арбітражною Асоціацією. Захід приймав київський офіс INTEGRITES

У заході взяли участь британські та українські практикуючі юристи та фахівці у галузі міжнародного арбітражу, зокрема, Олена Перепелинська, партнер INTEGRITES та голова практики міжнародного арбітражу в країнах СНД (Київ), Президент Українського Арбітражної Асоціації, Ярослав Петров, Астерс (Київ), регіональний представник LCIA YIAG в Україні, Ania Farren, Berwin Leighton Paisner (London), James Freeman, Allen & Overy LLP (London), Evgeniya Rubinina, Freshfields Bruckhaus Deringer LLP (London), Stephanie Balsys, Withers LLP (London).

В ході круглого столу обговорювали:

  • Стандарти щодо тягаря доказування;
  • Вплив корупції на контракт, у зв’язку з яким виник спір; 
  • Дійсність арбітражної угоди в разі виявлення факту корупції;
  • Допустимість незаконно отриманих доказів;
  • Роль представників сторін у питанні допустимості доказів;
  • Корупція та незаконно отримані докази в інвестиційному арбітражі;
  • Обов’язок арбітрів повідомляти до державних органів про наявний факт корупції, та багато інших пов’язаних питань.

Родзинкою заходу став онлайн-семінар від Matthew Stone, представника Лондонського міжнародного арбітражного суду, щодо нововведень у діяльності секретарів LCIA.

Більше 40 учасників заходу отримали можливість порівняти досвід Англії та України у вирішенні питань, пов’язаних із корупцією, зрозуміти, які саме принципи слід застосовувати, і яку стратегію для клієнта обрати у разі, якщо постало питання доведення факту корупції.

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи