Конкурсу письмових робіт з міжнародного комерційного арбітражу: вітаємо переможців

Українська Арбітражна Асоціація вітає переможців V Всеукраїнського конкурсу письмових робіт з міжнародного комерційного арбітражу!

Щиро вдячні членам Конкурсної комісії - Ярославу Петрову, Маркіяну Ключковському, Маркіяну Мальському та Гене Бурд за натхненне і справедливе оцінювання робіт та співорганізаторам - Лізі Студентів АПУ за ентузіазм і допомогу у пошуках талановитих студентів-правників, майбутніх спеціалістів з арбітражу.

Президент Асоціації Олена Перепелинська та Генеральний секретар Асоціації Сергій Уваров разом з Ярославом Петровим оголосили результати конкурсу та нагородили авторів найкращих робіт.

 

 

Фіналісти поділились враженнями від участі у конкурсі.

 

Христина Погорецька, І місце:

"Реформування арбітражного законодавства, яке ми можемо спостерігати в контексті судової реформи в Україні, зумовлює вихід арбітражу на якісно новий рівень. В той же час, посилення позиції даного альтернативного способу вирішення спорів у національній правовій системі сприяє підвищенню інтересу не лише з боку практикуючих юристів, а й бізнесу загалом. Враховуючи перспективність розвитку даного напрямку, важливим є залучення студентів - правників ще у процесі їх навчання до дослідження доволі складної, та не менш цікавої сфери міжнародного арбітражу. Таким чином, проведення конкурсу з письмових робіт, ініційованого Українською Арбітражною Асоціацією за підтримки Ліги студентів АПУ, є чудовою можливістю для усіх бажаючих розпочати чи продовжити знайомство зі сферою арбітражу як на національному, так і на міжнародному рівні".

Христина отримала від УАА грошовий приз у розмірі 2 000 грн. та можливість пройти оплачуване стажування у Міжнародній юридичній фірмі INTEGRITES.

 

Мар'яна Веремчук, ІІ місце:

"Спробувати свої сили мене насамперед спонукала тематика конкурсу - third-party funding. Ця складова арбітражного процесу користується чималою популярністю за кордоном і поступопово набирає оберти й в Україні. Що цікаво, деякі аспекти конфлікту інтересів арбітра із компанією-інвестором піднімаються в цьогорічному кейсі мут-корту з комерційного арбітражу (VisMoot), в якому я беру участь. Дослідження цього питання привело до розуміння основних ризиків, які можуть виникнути в процесі розвитку такого явища на національному рівні. Подяка усім причетним до організації конкурсу за таку чудову можливість".

Мар’яна отримала від УАА грошовий приз у розмірі 1 000 грн. та можливість пройти стажування у Юридичній фірмі Астерс.

 

Ірина Вівчарик, ІІІ місце:

"Хоча курс "Міжнародний комерційний арбітраж" я ще не вивчала, мені ця сфера здавалась дуже цікавою, хотілось якомога швидше відкрити її для себе. Даний конкурс виявився чудовою можливістю для цього. Почала з читання навчальної літератури по комерційному арбітражу, і лише після цього приступила до літератури по Third Party Funding та написання конкурсної роботи. Участь у таких конкурсах — дуже корисний досвід, який дозволяє вдосконалюватись. Учасники намагаються проявити себе якомога краще. Застосувавши свої знання та навички при написанні роботи та отримавши згодом результати, мають змогу побачити реальну картину того, на що вони вже здатні, а над чим їм варто більше працювати. Дуже вдячна організаторам та суддям за те, що дають студентам можливість пробувати свої сили та досягати високих цілей".

Ірина отримала від УАА літературу з міжнародного комерційного арбітражу та можливість пройти стажування в Юридичному бюро «ЄПАП».

 

Асоціація рада бачити талановитих молодих юристів серед членів організації і надає переможцям право стати кандидатами у члени УАА без сплати вступного та щорічного внесків.

 

Членами Асоціації можуть бути фізичні дієздатні особи, що мають вищу юридичну освіту, є фахівцями у галузі міжнародного комерційного арбітражу чи мають професійний інтерес до практики міжнародного комерційного арбітражу та поділяють мету та завдання діяльності Асоціації. Детальніше

brochure

event

Заходи

Немає заходів у наступні 30 днів