Постанова Верховного Суду від 23 травня 2018 року у справі № 910/21409/16

Другое


Исполнение арбитражных соглашений


Постанова

Верховний Суд встановив, що дія арбітражного застереження зберігається у випадку уступки

Суд, погоджуючись із правомірністю рішення судів нижчих інстанцій про припинення провадження у справі, зазначив, що “враховуючи встановлені фактичні обставини справи щодо здійснення правонаступництва ТОВ “Інтербізнесконсалт” права вимоги ТОВ “Індустрія Феросплавів” у повному обсязі згідно Контракту, а також керуючись принципом верховенства права та положеннями ст. 514 ЦК України, які встановлюють перехід до нового кредитора прав первісного кредитора у зобов'язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, колегія суддів дійшла до висновку про вірне застосування у постанові Київського апеляційного господарського суду від 18.05.2017 та у постанові Вищого господарського суду України від 30.08.2017 положень п. 5 ч. 1 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України у зв’язку з заявою Відповідача 1 про припинення провадження у справі № 910/21409/16, за наявності арбітражного застереження, яке передбачене у п. 7.2. Контракту”.

Таким чином, Верховний Суд підтримав позицію суду апеляційної інстанції, а також Вищого господарського суду Україну, відповідно до якої арбітражне застереження зберігає свою обов’язкову силу у випадку відступлення вимоги за договором, в якому таке застереження містилось.

Підготовлено Олексієм Масловим, AVELLUM та Анною Михальовою, AVELLUM

Членами Ассоциации могут быть физические дееспособные особы, которые имеют высшее юридическое образование, являются специалистами в области международного коммерческого арбитража или имеют профессиональный интерес к практике международного арбитража и разделяют цель и задания деятельности Ассоциации.Детальней

Database of Arbitrators

Мероприятия

Нет событий в следующие 30 дней
Нет событий в следующие 30 дней